Hem    Om oss    Kontakt

            

målerikonservering  

Restaurering och förgyllning

Inramning

Webbutik

Konstnär
Anna Rosenbäck

Restaurering och förgyllning av träytor - ramar och speglar

Exempel

Förgyllda föremål kan råka ut för olika skador; av olyckshändelse, många förflyttningar och av tidens tand. Det är vanligare än man tror att ramar och speglar skadas när upphängningstråden gått av. Bladguld kan tvättas eller nötas bort och behöva ersättas, helt eller delvis. Med tiden blir förgyllda ytor gråa och smutsiga av lyftföroreningar, damm, rök och sot.

Vi utför professionell restaurering och förgyllning med 24K guld (rent guld), imitationsguld (s k slagmetall), bronsering (inkl. patinering i olika färgnyanser) av gamla och nya ramar och speglar samt rengör förgyllda och bronserade ytor.
I vår ateljé tar vi med varsam hand om skadade föremål och återskapar förlorade och saknade detaljer så som relief, pastellage och mönster. 
Vårt syfte är att på bästa sätt bevara föremålets originalmaterial, ursprunglig glans och lyster av förgyllda ytor, då det är viktig del av föremålets tidstypiska drag och
konstnärlig originalvärde. 

Vår ateljén har hög säkerhet och alla föremål är försäkrade. Välkommen in till oss för ett gratis konsultation och kostnadsförslag. 

Är föremålet i för dåligt skick, stor eller ömtålig, kommer vi på kundbesök mot en avgift och utför fullständig besiktning på plats. 
I särskilda fall utför vi även restaureringsarbete på plats hos kunden.

Konsttransport firmor som vi rekommenderar:

MTAB länk till webbsida

ArtMove länk till webbsida

Exempel på konservering och restaurering av ramar:

Restaurering av 1800-tals ram, förgylld och bronserad. Bortfall av dekorations delar i hörn, gamla, felaktiga lagningar och retuscher.

Före, detalj

Under restaurering, detalj

Efter, detalj 

Copyright © Agex AB